E-ljudböcker

En e-ljudbok är en bok som du lyssnar på i din mobil, surfplatta eller dator. Med ditt lånekort får du tillgång till bibliotekets e-ljudböcker. Det är gratis att låna e-ljudböcker. De e-ljudböcker som du kan låna är strömmande, vilket innebär att du måste vara uppkopplad på Internet. Det går inte att ladda ner bibliotekets e-ljudböcker.

Första gången du laddar ner en e-ljudbok

Innan du kan låna och lyssna på en e-ljudbok från biblioteket behöver du ha ett webbkonto på ostersundsbibliotek.se. För att skapa ett konto måste du ha ett lånekort med pin-kod. Lånekort och pin-kod får du på biblioteket.

  iPhone och iPad

  Logga in i ditt webbkonto och leta fram den e-ljudbok som du vill lyssna på. Klicka på Du kan lyssna på boken i din iOS-enhet. Använd webbläsaren Safari. 

  För att fortsätta lyssna på e-ljudboken,  logga in i ditt webbkonto på ostersundsbibliotek.se och gå till Mina sidor och Mina lån. Välj där Fortsätt lyssna.


  Android (Samsung, Sony, HTC, LG m.fl.)

  För att lyssna på bibliotekets e-ljudböcker i Android-enheter behöver du först ladda ner appen Elib Ljudboksspelare. Den är kostnadsfri.

  Logga in i ditt webbkonto och leta fram den e-ljudbok som du vill lyssna på. Klicka på Du kan lyssna på boken i din android-enhet.

  För att fortsätta lyssna på e-ljudboken,  logga in i ditt webbkonto på ostersundsbibliotek.se och gå till Mina sidor och Mina lån. Välj där Fortsätt lyssna.

  Du  måste alltid gå via ostersundsbibliotek.se för att påbörja uppspelningen av en e-ljudbok, inte direkt via appen.

  Ladda ner appen Elib Ljudboksspelare på Google Play

  Dator (Windows och Mac)

  Logga in i ditt webbkonto och leta fram den e-ljudbok som du vill lyssna på. Klicka på Strömma. En spelare öppnas i ett nytt fönster och det är bara att börja lyssna.

  För att fortsätta lyssna på e-ljudboken, logga in i ditt webbkonto på ostersundsbibliotek.se och gå till Mina sidor och Mina lån. Välj där Fortsätt lyssna.

  Lånetid

  Lånetiden är 28 dagar. Du får låna maximalt 2 st e-böcker eller e-ljudböcker under en 7-dagarsperiod.

  Vanliga frågor om e-ljudböcker

  Sidan uppdaterad 2018-01-31

  Sidansvarig: Anna Ring