eMedborgarveckan

Passa på att få digital hjälp och kolla in utbudet av e-böcker.

• Vad är en app?
  • Hur skickar jag e-post eller mms?
  • Hur funkar en läsplatta egentligen?
  • Vad är en e-bok?

eMedborgarveckan handlar om att öka den digitala delaktigheten och användningen av e-tjänster.

I en allt mer digitaliserad tillvaro återfinns myndighetstjänster, banktjänster, hälsotjänster, och utbildning samt kultur- och nyhetsutbud på internet. Där hittar vi också platser vi kan umgås med varandra. För att kunna använda dessa e-tjänster krävs tillgång till modern teknik samt kunskap hur det ska användas.

Passa på att få svar på dina frågor hos oss under eMedborgarveckan. Se vidare om digital hjälp och e-böcker

Här kan du läsa mer om eMedborgarveckan

Det här händer under eMedborgarveckan

1. eMedborgarveckan: Digital hjälp

Datum måndag 11 oktober 2021 – torsdag 14 oktober 2021
    Plats Östersunds bibliotek

Få hjälp med din telefon, dator och surfplatta. Vad är en app? Hur skickar jag e-post eller mms? Hur funkar en läsplatta egentligen? Eller har du andra funderingar kring digitala funktioner.

2. eMedborgarveckan: Fokus på e-böcker

Datum tisdag 12 oktober 2021 – fredag 15 oktober 2021
    Plats Östersunds bibliotek

Lär dig mer om e-böcker. Kom och testa en e-bokläsare. Vi visar hur du gör.

1. Digital vardag

Här har vi samlat tips om hur du kan lära dig mer om att använda och förstå olika digitala tjänster.

2. E-böcker

E-böcker lånar du i appen Biblio eller på vår webbsida. Du kan läsa strömmande eller ladda ner boken till din enhet.

3. E-ljudböcker

En e-ljudbok är en bok som du lyssnar på i din mobil, surfplatta eller dator. Med ditt lånekort får du tillgång till bibliotekets e-ljudböcker. Det är gratis att låna e-ljudböcker.

Taggar:

Skrivet av: Sofie Jonsson den 5 oktober 2021