Boksläpp: Suzanne Ibrahim

Foto: Sandra Lee Pettersson Arrangemang

Arrangemanget har redan varit

04 september onsdag 2019
04 september onsdag 2019
2019-09-04 till 2019-09-04.
Plats Östersunds bibliotek
Kostnad: Fri entré
Målgrupp:
Information:

Samtalet är på engelska

Suzanne Ibrahim, fristadsförfattare i Östersund, släpper sin bok "När vinden exploderar mot min hud: Dagbok från Damaskus". Detta firar vi med författarsamtal, fika och signering. Moderator för kvällen är Malin Nord. Varmt välkomna!

Suzanne Ibrahim kommer från Homs i Syrien. Hon är verksam som poet, författare och journalist. Hon har gett ut tre novellsamlingar och fyra diktsamlingar i Syrien och Frankrike. Suzanne Ibrahim är fristadsgäst i Östersund genom det internationella fristadsnätverket ICORN.

Lyssna på författaren Malin Nord samtala med Suzanne Ibrahim. Samtalet kommer vara på engelska. Boken ges ut av Teg Publishing. Vi firar boksläppet med att bjuda på fika som avslutning på kvällen. Mingel och boksignering. En lokal bokhandel finns på plats för att sälja boken När vinden exploderar mot min hud.

När Syrienkriget bryter ut 2011 befinner sig Suzanne Ibrahim i Damaskus. Hit har hon flyttat från Homs för att följa sina drömmar och ambitioner.

Det blir allt svårare att röra sig genom staden, sms lämnar inte mobilen om de innehåller ord som ”revolution”, ”demokrati” eller ”frihet” och en dag kan hon inte återvända hem till sin lägenhet. Parallellt pågår vardagen nästan som vanligt med relationerna med familjen och vännen Nizar, läsning och planer för en kommande roman.

Men poetens känsla för bilder och journalistens klara språk skildrar Suzanne Ibrahim i När vinden exploderar mot min hud det dagliga livet under Syrienkrigets två första år. Boken är inte tidigare publicerad utan presenteras för första gången i svensk översättning av Anna Jansson.

Låna boken

 1. När vinden exploderar mot min hud

  Undertitel: dagbok från Damaskus
  Av: Ibrahim, Suzanne
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2019
  Klassifikation: Litteraturvetenskap
  Finns som: Bok