Bokmässan Bodil

Kommande tillfällen

1. 2019-11-23 11:00 till 16:00.
    23 november lördag
    Datum 11:00 – 16:00
Visa alla

Möt lokala författare och förlag på årets regionala bokmässa!

För fjärde året i rad arrangeras den regionala bokmässan Bodil på Östersunds bibliotek. En dag fylld av litteratur och författarskap från länet. Medverkar gör författare, förlag, litterära sällskap och lokalhistoriska föreningar. Föreläsningar, musik, öppen scen, bokbord, workshops och mingel för hela familjen.

Hålltider:

11.30-12.00 Djuriskt ”hålligång” med Världens minsta band, musik för barn och familjer. Samlingssalen. Fri entré men biljett krävs. Hämta din biljett på Östersunds bibliotek fr o m 11 nov.

11.15-16.00 ÖPPEN SCEN. Författare från länet håller korta presentationer.

12.00 BERÄTTARCAFÉ med Ulla Brännström Engelsperger. Kostnadsfritt. Hämta din biljett på Östersunds bibliotek under dagen. Begränsat antal.

13.00-13.15 Konstnären, författaren mm Anders Suneson tecknar och berättar, på barn- och ungascenen.

13.30-14.30 Skådespelaren Gunnel Lindblom läser texter av Bodil Malmsten. Bodil Malmsten-sällskapet med Åsa Malmsten medverkar. Samlingssalen.

14.00-14.15 Författaren Daniel Edfeldt berättar om fantasy, på barn- och ungascenen.

14.30-15.30 SKRIVLUST - WORKSHOP I KREATIVT SKRIVANDE med författaren och skrivpedagogen Theres K Agdler. Kostnadsfritt. Max antal deltagare 10 st. Anmälan direkt till Theres K Agdler, theres@frososkrivarforum.se

15.00-15.15 Författaren Åsa Ringdahl inspirerar ungdomar till eget skrivande, på barn- och ungascenen.

15.00-15.45 Öppen BOKCIRKEL-tema Bodil Malmsten. Vad är skillnaden på en vanlig och en biblioterapeutisk bokcirkel? Samlingssalen.

Medverkande författare:
Solveig Vidarsdotter, Suzanne Ibrahim, Gunilla Johansson, Birger Ekerlid, Michael Lindberg, Curt Lofterud, Clara Witthoff, Theres K Agdler, Jenny Jejlid, Magnus Ottelid, Ulla Brännström Engelsperger, Anders Suneson, Daniel Edfeldt, Åsa Ringdahl, Torbjörn Olsson (boksläpp), Marina Brovinger, Lena Deimo, Christina Broomé, Ambjörn Sandler, Lena Hedman/Erika Enequist, Margareta Winge, Nätverket Åreförfattarna med; Maud Deckmar, Linda Forss, Ingrid-Marie Thorslund, Åsa Häggström, Elisabet Aagård, Kristoffer Olsson, Per Holmlöv m fl.

Medverkande förlag, sällskap och föreningar:
Jengel förlag, Bodil Malmsten-sällskapet, Aksel Lindström-sällskapet, Bernhard Nordh-sällskapet, Jämtlands läns fornskriftsällskap, Föreningen Gamla Östersund, Meja -Förening för kvinnohistoria och genusforskning.

Ingen föranmälan. Fri entré. Välkommen!

I samarbete med Regional biblioteksverksamhet Jämtland Härjedalen.

1. 2019-11-23 11:00 till 16:00.
    23 november lördag
    Datum 11:00 – 16:00